Collage av järnvägsbilder i sommarmiljö

Om Tågsommar

Tågsommar är både en fysisk broschyr som ges ut varje vår (finns även som pdf som uppdateras så fort något väsentligt ändras) och den här hemsidan. Broschyren distribueras bl.a med tidningarna Allt om hobby, Modelljärnvägsmagasinet och Tåg. Ta gärna kontakt om du vill medverka eller har frågor. Den tryckta versionen av Tågsommar kan beställas via sverigeturisten.se. Du kan förstås också beställa den direkt från oss: www.tagsommar.se/kontakt

2021 blev ändå ett bra år

Pandemin gör sig fortfarande påmind, men trots det verkar 2021 ha varit ett skapligt år för våra besöksmål. Det som påverkas är öppettider och arrangemang, så var noga med att kontrollera med arrangören innan du åker på något; besök deras hemsidor eller sidor på Facebook.

I skrivande stund har restriktionerna släppts mer eller mindre helt, men det innebär förstås inte att faran är över. Men det känns ändå som vi börjar se ljuset i slutet av tunneln (kanske är det ett tåg?). Vi är i alla fall optimistiska inför årets säsong, och det verkar även våra deltagare vara. Vi hälsar flera nygamla besöksmål välkomna åter och även ett par helt nya välkomna!

Nytt för 2022

I år har vi valt att lyfta fram en delvis ny kategori: övernattning i järnvägsmiljö. På flera håll i landet går det att övernatta i järnvägsvagnar, i stationshus eller andra byggnader med anknytning till järnväg.
I år uppmärksammar vi även besöksmål som hyr ut dressiner. Sexton av Sveriges dressinuthyrare har samlats i ett nybildat nätverk som förhoppningsvis ska ge bra synergieffekter.

Använd gärna hemsidan!

Informationen på hemsidan liksom i pdf-versionen av Tågsommar uppdateras fortlöpande så fort ny information kommer oss tillkänna.

Stefan Nilsson
Redaktör för Tågsommar

Meny