Järnvägens Museum Ängelholm

Ett modernt upplevelsemuseum för alla åldrar. Fri entré t.o.m. 16 år. I spännande miljöer lär du känna rallare, banvakter och alla andra som byggde och utvecklade järnvägen. Följ tekniska framsteg, politiska visioner och hårt arbete på väg mot en fungerande järnväg. I utställningen möts historia och nutid. Att färdas i ånglok vid förra sekelskiftet eller i förarhytten på ett modernt lok idag – i simulatorn Locomotion känner du skillnaden! På vår stora modelljärnväg presenteras järnvägshistorien med en filmshow och rullande tåg från alla epoker.

Järnvägens Museum är både ett historiskt och tekniskt museum. Alla, från barn till entusiaster, kommer att hitta något intressant i utställningen. Vi presenterar järnvägens historia på ett spännande och informativt sätt. Barnen har ett eget lekstall, där de kan bygga och köra med tåg, spela spel eller läsa en bok. En annan favorit är minitåget som rullar i järnvägsparken varje dag under sommaren. Det händer alltid något på museet – tillfälliga utställningar, skollovsaktiviteter, ångtågsturer, familjedagar och mycket mer. I vår museibutik hittar du souvenirer, böcker och leksaker och caféet erbjuder bakverk, enklare maträtter, glass, godis och varma eller kalla drycker.

Öppet: Året runt. För mer info om öppettider, se vår hemsida.

Trafikdagar: Ångtågsturer på området 29/5 och vecka 44 (preliminärt). Minibanan i parken är öppen 1/6–31/8.

Evenemang: För info om program och evenemang, se vår hemsida. Besöksadress: Banskolevägen 11, Ängelholm, 200 meter söder om järnvägsstationen.

Kommunikationer: Tåg och buss till Ängelholms 63 järnvägsstation.

Koordinater: 56.243510 12.85507

Tel: 0431-46 89 20.

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Facebook: www.facebook.com/jarnvagensmuseum

Instagram: www.instagram.com/jarnvagensmuseum

Hemsida: www.jarnvagensmuseum.se